mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

newProducts [YOK]

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Effects /arp missing - voice."

     
Posted on: February 21, 2019 @ 11:32 AM
Mr.20c
Total Posts:  13
Joined  02-21-2019
status: Regular

Mox8
I am trying to understand what I am doing wrong.
Creating a song.
Preset:cluster pres7:060(12)
Saved it to favorites.
I go to use it in song mode, arp and some effects are missing.

What am I doing wrong.

I played in a band 25 years ago, had 2 oberhiems...sorry I ever got rid of them and am thinking of moving on to the montage 8 . This mox8 is not user friendly,,,,,,,. Don’t get me wrong I love the sound quality, options but I am little lost,,,,.Probably me ....but I really could use a little help .
Much appreciated…
Brian,

  [ Ignore ]  

Posted on: February 21, 2019 @ 12:05 PM
zpink
Avatar
Total Posts:  371
Joined  08-02-2014
status: Enthusiast

You may need to switch on ‘Parameter with voice’.
On MoXF, go into Mixing mode and then ‘Voice’ and at the bottom of screen there’s the P.WITHVCE that should show ‘ON’.

Hopefully it’s similar on the MOX.

  [ Ignore ]  

Posted on: February 21, 2019 @ 12:39 PM
Mr.20c
Total Posts:  13
Joined  02-21-2019
status: Regular

I’ll check that out, thank you very much for your help,
Brian,

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 04:35 AM
Mr.20c
Total Posts:  13
Joined  02-21-2019
status: Regular

Well,,,,,,
Here is what I am doing,
Punch [song] -[mixing]
Punch [edit]
On the display : SONG\COMMON.  (song is highlighted).  (***************)

A.Func1 Latch
A.Func2.  Latch

GENERAL/ MFX/ MEQ/USB I/O/ A/DIN/ EFFECT

Any suggestions would be appreciated.
Thank you,
Brian,

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 05:03 AM
zpink
Avatar
Total Posts:  371
Joined  08-02-2014
status: Enthusiast

I won’t be near my MoXF for a couple of days, sorry.
The display should show the 16 tracks, not sure what you described. The para with voice is set per track.

Side note, it has been discussed and some complaints why it defaults to not copying arps with voice, I personally think it makes sense as it is. It’s likely that an ARP is part of your song but you want a slightly different piano or whatever…
Just my opinion though ;-)

EDIT, you shouldn’t press Edit as I remember, after Mixing, just press the ‘Voice’ tab.

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 09:12 AM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  10792
Joined  09-16-2010
status: Legend
Mr.20c - 23 February 2019 04:35 AM

Well,,,,,,
Here is what I am doing,
Punch [song] -[mixing]
Punch [edit]
On the display : SONG\COMMON.  (song is highlighted).  (***************)

A.Func1 Latch
A.Func2.  Latch

GENERAL/ MFX/ MEQ/USB I/O/ A/DIN/ EFFECT

From the support article I previously suggested (in another thread),
http://www.motifator.com/index.php/support/view/mox6_mox8_parameter_with_voice
From [SONG] or [PATTERN] mode
Press [MIXING]
Press [EDIT]
Press Track Select button [1]
This will allow you to see the parameters for the Voice in PART 01
Press [F1] VOICE
Press [SF1] VOICE
Find the parameter called “P. WithVce”
Highlight this parameter and turn it ON

Now move up and select your Voice, by BANK and NUMBER…

You omitted the step in bold font. At that step one of the Parts is selected by pressing a button, [1]~[16]. Press the numbered button corresponding to the Part you want to edit.

Also see Mixing Part Edit, beginning on page 117 of the MOX Reference Manual. Note “Operation” near the top of the page.

 

Mr.20c -

Any suggestions would be appreciated.
Thank you,
Brian,

I hope that helps.

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 09:34 AM
Mr.20c
Total Posts:  13
Joined  02-21-2019
status: Regular

Ok,
I tried that ,turn on pre with voice, doesn’t carry over in song/mixing.

Just want to check something, no doubt it’s what I am doing.....🥴

If you go to voice, choose pre7:060(12)

It’s under musical effects.

Play any matching C , hit arpegiator to turn it on...works fine, there is a repeat in this sound when activated.

As soon as I go into song/mixing turn on pre with voice , hit arp button, it does nothing.,,,,

I appreciate your help...👍
Brian,

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 10:01 AM
zpink
Avatar
Total Posts:  371
Joined  08-02-2014
status: Enthusiast

From the above, I wonder if this is one thing the MOX and MoXF differ in.
Can’t check now, but sure I don’t have to press Edit to get to the switches.

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 12:12 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  10792
Joined  09-16-2010
status: Legend
Mr.20c - 23 February 2019 09:34 AM

Ok,
I tried that ,turn on pre with voice, doesn’t carry over in song/mixing.

Just want to check something, no doubt it’s what I am doing.....🥴

If you go to voice, choose pre7:060(12)

It’s under musical effects.

Play any matching C , hit arpegiator to turn it on...works fine, there is a repeat in this sound when activated.

As soon as I go into song/mixing turn on pre with voice , hit arp button, it does nothing.,,,,


I appreciate your help...👍
Brian,

Three possibilities come to mind…

1) There are two ARP buttons on the MOX, ON/OFF and EDIT. When in a mode having multiple Parts (Performance, Song, Pattern) the ON/OFF button controls the Arps for all the Parts that have an Arp activated. To activate, there’s an Arp Switch for each Part - it’s accessed from Song mode by pressing the ARP [EDIT] button, then [F3] MAIN - turn that Switch Parameter “on” for the selected Part.

See Arpeggio Edit beginning on page 82 of the MOX Reference Manual, [F3] MAIN on page 83, with the details referred to on page 27.

If the Arp Switch setting doesn’t resolve things, then…

2) As mentioned in the support article, Parameter with Voice has to be turned on before the Voice is selected for the Part. If you’ve selected the Voice first, turn Parameter with Voice on, temporarily select a different Voice, then reselect the one you want.

3) The default Arp number in the Mixing isn’t necessarily the one defaulted to in the Voice. Make sure you select the same Arp number in the Mixing that’s active in Voice mode.

  [ Ignore ]  

Posted on: February 23, 2019 @ 01:01 PM
Mr.20c
Total Posts:  13
Joined  02-21-2019
status: Regular

Thank you 5DIN,👍
I will try that, thank you very much for your help👍
Brian,

  [ Ignore ]