mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Motif XF8 sound volume problem"

     
Posted on: November 08, 2017 @ 03:30 AM
hathatool
Total Posts:  7
Joined  03-21-2014
status: Newcomer

Hi
I am using a motif xf8 for almost two years. During the last couple months I notice a volume drop after a hour of playing.
When I change to another voice the volume is raised again and then drop again after some minutes.
I use most of the time headphones but it happen when I use active speakers too (but the drop is smaller)
I took it to the official lab but they did not recognize the problem.
Is it a known issue? Can I fix it myself?

Thank you

  [ Ignore ]  

Posted on: November 08, 2017 @ 04:24 AM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9512
Joined  09-16-2010
status: Guru

To help diagnose what’s happening, a few questions…
What mode are you playing when this happens - Voice, Performance, etc.?

Do you use a foot pedal or the ribbon to control volume?

Is the volume restored if you quickly select another Voice, but don’t play it, then immediately reselect the Voice you were previously playing?

  [ Ignore ]  

Posted on: November 10, 2017 @ 01:52 AM
hathatool
Total Posts:  7
Joined  03-21-2014
status: Newcomer

thanks for the response
i have a foot pedal (fc7+fc4) for release and expression they are connected but was not in use when it happened.
i am playing in voice mode (preset - GM A 1)
i think it is enough to switch to another voice to restore the volume level but it drops again after few minutes

thank you very much

  [ Ignore ]  

Posted on: November 10, 2017 @ 04:59 AM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9512
Joined  09-16-2010
status: Guru
hathatool - 10 November 2017 01:52 AM

thanks for the response
i have a foot pedal (fc7+fc4) for release and expression they are connected but was not in use when it happened.

I suggest that you disconnect the pedals and see whether the problem continues to occur.

 

hathatool -

i am playing in voice mode (preset - GM A 1)

i think it is enough to switch to another voice to restore the volume level but it drops again after few minutes

You seem a bit unsure. When you hear the problem, please select GM A02 (don’t play it), then immediately back to GM A01, and play it again. Does that correct the problem?

 

hathatool -

thank you very much

You’re welcome. Let us know what happens after you try the above.

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Academic Steinway Grand Piano Library
Next Topic:

    Connect to Mac issue ››