mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Sonar 7 Odd Noises!!!"

     
Posted on: December 19, 2008 @ 06:24 AM
LoDownSoundz
Total Posts:  4
Joined  12-19-2008
status: Newcomer

Hi all! I been using sonar 7 and havent had many problems until today. All of a sudden when I record my audio it has souds like an old record player popping. I’m not sure what to do about it! Ive tried turning down my machines and it still does it. Ive turned every nob on my interface and it still does it! Someone please help me 901-864-3902 (Lo) Hit me up and leave a msg, im dying over here! : (

  [ Ignore ]  

Posted on: December 22, 2008 @ 01:15 AM
TonyPhillips
Avatar
Total Posts:  844
Joined  09-16-2005
status: Guru

Re: Sonar 7 Odd Noises!!!

Give us some more info on your hardware setup / signal chain.


  [ Ignore ]  

Posted on: December 22, 2008 @ 04:17 PM
LoDownSoundz
Total Posts:  4
Joined  12-19-2008
status: Newcomer

Re: Sonar 7 Odd Noises!!!

I have a tascam US428 (USB) interface, with the MO6 and MPC 4k audio going into it. Everything has be alright until a few days ago. When I arm the tracks the audio level jumps all the way up in the red and stays there, completely distorting whatever I ATTEMPT to record. Ive un-installed and re-installed the interface and still have the same problem. It was reccomended to me to just get a newer and better interface.

  [ Ignore ]  

Posted on: December 23, 2008 @ 01:16 AM
TonyPhillips
Avatar
Total Posts:  844
Joined  09-16-2005
status: Guru

Re: Sonar 7 Odd Noises!!!

Hmmmm.  Don’t throw out the baby yet… Let’s check the bathwater first…

Are the OVERLOAD lights on on the Tascam?

Have you changed the GAIN trimmers? 

Does it do the same thing for ALL inputs?

Does it do the same thing even if the TASCAM is MUTED?


  [ Ignore ]  

Posted on: January 23, 2009 @ 03:31 AM
LoDownSoundz
Total Posts:  4
Joined  12-19-2008
status: Newcomer

Re: Sonar 7 Odd Noises!!!

Yes, yes, and yes. No matter the inputs, or muted it still peaks all the way. I’m at my wits end

  [ Ignore ]  

Posted on: January 23, 2009 @ 06:05 AM
TonyPhillips
Avatar
Total Posts:  844
Joined  09-16-2005
status: Guru

Re: Sonar 7 Odd Noises!!!

Hmmm… May sound like an odd question, but does it do it if there’s NOTHING physically connected to the inputs?

If so, it sounds like a feedback loop might have been defined between Sonar and the TASCAM.  Try turning off the ECHO switch in the track in SONAR. 

I have done this inadvertently before (but not on a TASCAM...)

Is SONAR sending FOUR-BANK Control protocol to the Tascam, screwing up all the settings?

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Studio Manager, Sonar and the Motif XS
Next Topic:

    Studio Connections and Sonar setup ››